<< főoldal  
 
:: WELLNESS ::
 
SZABADIDŐ AJÁNLATUNK

| Egésznapos kirándulások | Félnapos kirándulások |

TÚRAPROGRAMOK
Szigligeti vártúra

Szigliget az ezerszínű balatoni táj egyik gyöngyszeme. A táj szépsége, a gyönyörű kilátás mellett a romantikus hangulatú műemlék parasztházak, a hegyoldalban kanyargó szűk utcák, a magányosan meredező középkori vár látványa az első pillanatban megragadja a látogatókat, ihletet adva költőnek, íróknak, festőművészeknek.
Utunk a Várhegyen épült templomtól indul a  szigligeti várhegyre, melyet egykor a pannonhalmi apátság építtetett. Először a vár alsó udvara, majd a felső vár következik, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Balatonra ,a Tapolcai – medencére. A  várból leérve az un. Öregfaluba jutunk . A  Fő-téren elhaladunk az Eszterházy – kastély és  védett parkja mellett és leérünk  a szigligeti strandhoz .  A stranddal szemben található az Óvár ,a királyné szoknyája. Túraprogramunk borkóstolóval zárul a 250 éves Eszterházy-pincében.
Badacsonyi túra

A balatoni hegyek koszorújából méltóságteljesen emelkedik a  BADACSONY.
A csonkakúp alakú hegy orgonasípjaival a legvonzóbb pontja a tájnak.
A Balaton északi partján haladunk a vulkanikus hegyek által övezett útvonalon Badacsony felé.Túraprogramunk a borvidék központjából indul a hegyre fel.( igény esetén dzsippel )  Ahogy a Szegedi Róza házhoz érkezünk, balról a Kisfaludy-ház látható. Folytatva utunkat,  a Rózsakőhöz jutunk. Nevét valószínűleg Szegedy Rózától kapta ez a hatalmas bazaltszikla. A hiedelem szerint, ha egy fiatal pár ráül - háttal a Balatonnak - még abban az évben jegyesek lesznek. Utolsó állomásunk a Kisfaludy kilátó.A badacsonyi vidék hangulatához, ízvilágához, kultúrájához elengedhetetlen a híres badacsonyi  borkóstoló .A badacsonyi borok jellegzetes, friss, zamatgazdag gyümölcsíze a hosszú és meleg ősznek, azaz a "vénasszonyok nyarának" is köszönhető.( Borkóstolás a történelmi borvidék egyik hangulatos pincéjében.)
Kirándulás a Szent –György hegyre

 A hegy szigetszerűen emelkedik ki a Tapolcai- medence síkságából , ahonnan  30 méter magas sokszögalapú, európai hírű bazaltoszlopok merednek az ég felé. Nemcsak geológiai értékek, hanem botanikai különlegességek is találhatók itt, ezért az egész hegy területe természetvédelmi terület.  A hegy nedűinek kóstolása után utunk a hangulatos kisvárosba,
TAPOLCÁRA  vezet. Megragadó tájképi szépségét a vulkanikus hegyeknek és a csillogó Balatonnak köszönheti.
A  város legszebb látnivalói közül a romantikus
Malom-tavat és  a páratlan természeti képződményű Tavasbarlangot fogjuk megtekinteni csónakázási lehetőséggel a csaknem méteres mélységű kristálytiszta vizen.
A természet kis és nagy csodái : A Káli - medence

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park  egyik legértékesebb gyöngyszeme a Káli-medence.Utunk első állomása Salföld ,melynek határában található a borókással tarkított kőtenger.,ami nem más ,minta Pannon –tenger aljzatának maradványa .Miután megtekintettük a Salföldi Major őshonos állatait , tovább indulunk  Szentbékkálára.
Bizarr, meghökkentő formájú óriási sziklaszirtek ,sziklapadok között ingókövek, szél és vízmarta kőhátak,a repedésekben megkapaszkodott göcsörtös fácskák látványa fogad minket.  A kellemes gyalogtúra után   busszal  Monoszlóra  utazunk., a 337 m magas Hegyestűhöz.A hegy megmaradt része felfedi számunkra  az 5-6 millió évvel ezelőtt működött bazaltvulkán belsejét.  A megdermedt láva sokszögletű függőleges oszlopok ezreibe vált el a látvány európai viszonylatban is egyedülálló ritkaságnak számít.
Sztupa –túra

Gyalogtúránkat a Turul vendéglőtől kezdjük . Rövid 1,5 km-t kell megtenni, hogy feljussunk a 316 m magas Világos vár hegyén emelkedő buddhista békeszentélyhez. Európa legnagyobb, kelet-európai első ilyen jellegű szentélye. A vallás szabályai szerint készült 30 m magas, 25 m széles sztupa építése során növényi magvakat, vallási dokumentumokat, tibeti könyveket helyeztek az építmény betonjába. A sztupa kupolája fölött kialakított üregben a vallásalapító Buddha földi maradványának néhány darabját: díszes tartóban lévő apró csontszilánkokat. Az ereklye elhelyezésével vált a szántói sztupa szent zarándokhellyé. Európában ma csupán ez a szentély tartalmaz eredeti Buddha-ereklyét.
A sztupa buddhista kultuszépítmény. Buddha tanainak jelképe és egyben a világegyetem szimbóluma. Visszaútban betérünk a hely ételspecialitásait máig is őrző híres Turul-vendéglőbe. Ár : Ft / fő + belépő
Az ár tartalmazza : autóbuszt, idegenvezetést, túraprogramot kávéval és süteménnyel
Kis-Balaton Picknik-Partyval

Gyalogtúránk első állomása a Kis-Balaton egyedüli, önállóan látogatható része, a  Kányavári-sziget.Gazdag madárvilága itt figyelhető meg a legjobban.  Napjainkig 232 madárfajt figyeltek meg , s ebből majdnem 100 az itt fészkelő.
             
A vízfelületre benyúló sziget kiemelkedő szépségű tájképi látnivaló, és amelynek bejárata egy különleges látványt nyújtó fahíd.
                               
 Utunk további része  Kápolnapusztára vezet ,ahol a maga nemében egyedülálló bivalyrezervátum és szürkemarhagulya található. Programunk szalonnasütéssel zárul.
Hévíz és környéke a Margit-kilátóval

Kirándulásunk uticélja Hévíz, Magyarország legjelentősebb gyógy-idegenforgalmi központja. Kiemelkedő jelentőségét a világon egyedülálló, legnagyobb melegvizű tőzegfenekű   gyógytavának köszönheti   Van egy tó Magyarországon, ahol meghal a bánat " - írja egy finn író. Hévíz egy igazi mediterrán táj a Dunántúl közepén . A fürdõváros hangulata azonban valójában semmihez sem hasonlítható. Külön világ amely a szép Pannon vidékbõl is kiemelkedik jelentõségével.
Buszos városnézés után Cserszegtomajra indulunk.  Európában egyedülálló jellegű építmény fogad minket. A 32 méter magasságú Margit kilátóból csodálatos panoráma nyílik a Keszthelyi –hegységre.Azt követően Hévíz „leghíresebb” vendégcsalogató részére utazunk.
 A műemlék templom szomszédságában fekvõ szõlõhegy, az egregyi "grinzing" tüzes boraival és magyaros ételei közül a gulyással vár minket. 
Szépkilátó-Balatongyörök –Balatonederics

„Sohasem felejtem el azt a pillanatot, amikor ezt a tündérországot először megláttam.
Megálltam, mintha lábam gyökeret vert volna”

A legszebb balatoni panorámával indítjuk túraprogramunkat a Szépkilátótól, mely nevét Eötvös Károlytól kapta. Belátható innen a Balaton egy része, a Szent György-hegy, a Csobánc, a Kopasz-hegy, Szigliget, Gulács, a Badacsony és a Tapolcai medence. A gyalogtúra során ellátogatunk a Szépkilátó tövében fakadó római  forráshoz, mely az egykor itt található római villa vízellátását szolgáltatta.
                        
Majd  továbbutazunk Balatonedericsre, az Afrika –Múzeumhoz. A múzeumot dr. Nagy Endre a neves Afrika-vadász hozta létre. Értékes és különleges trófeáit, tanzániai néprajzi gyűjteményét helyezte el itt. Utolsó állomásunk Vonyarcvashegy, a Festetics család egykori  pincéje csodálatos panorámával a Balatonra ,ahol megízlelhetjük a balatoni borok ízét zamatát.
Barangolás a zalai – tájakon : Kallósd-Türje-Zalabér
Romantikus  Zalai - dombság tájain vezet az út Kallósdra, a legszebb középkori kerektemplomhoz. Azt követően Türjére utazunk, ahol betekintést nyerhetünk  a Hermann Kristály  Üveggyár életébe. / üzemlátogatás, vásárlási lehetőséggel /
Különféle háztartási és díszműfinom üvegeket készítenek ólomkristályból, melyeket kizárólag hagyományos kézműves technikával, szájbefúvással és kézi csiszolással állítanak elő.

Utolsó állomásunk, Zalabér. A Szent Antal Fogadóban megkóstolhatják a zala megyei táj jellegzetes tésztaspecialitását.
Kirándulás Somogyvámosra, az indiai kultúra világába


 Az utóbbi években nemcsak hazánkban, de egész Európában meg növekedett az érdeklõdés a keleti kultúrák gondolatvilága és művészete iránt.
Túraprogramunk során egy mesés somogyi tájra kalauzoljuk Önöket, amivel hozzájárulunk  egy  õsi, lelki kultúra értékeinek, valamint ugyanezen a szellemiségen alapuló természetes életmódnak a megismeréséhez.
Krisna-völgy látványosságainak (Srila Prabhupada emlékmû,  fazekas műhely, bio pékség, indiai szentély és az oltár) megtekintése során  egy nem mindennapi kultúra részeseivé válhatunk. A  zenei bemutató tradicionális indiai hangszerek kíséretében történik. A program  egy egzotikus étkezéssel zárul  az indiai vegetáriánus étteremben.
EGÉSZNAPOS KIRÁNDULÁSOK
Budapest  
A Duna ékköve; egész napos kirándulás Európa egyik legszebb fõvárosában. A városnézés során meglátogatjuk a város legjelentõsebb látványosságait (Gellérthegy, Mátyás templom, Halászbástya, Hõsök tere, stb.…). A tradicionális magyar ebéd után vendégeinknek lehetõsége nyílik szabadidejüket a város legismertebb bevásárlóutcájában a Váci utcán eltölteni.
Budapest nappal és éjjel  
Egész napos városnézés, sétahahózás és impressziók a kivilágított városról. A délelõtti indulást kellemes ebéd követi, majd a város nevezetességeinek (a történelmi belváros, várnegyed, stb.…) megtekintése után dunai sétahajózással folytatjuk utunkat. Szabadidejüket vendégeink a sétálóutcában tölthetik el, a kellemes vacsorát követõen pedig a Citadelláról a kivilágított városra vetett pillantásunkkal búcsúzunk Budapesttõl.
Budapest - Margitsziget  
A délelõtti városnézés során megismerkedünk Budapest nevezetességeivel (Gellérthegy, Citadella, Mátyás templom, Halászbástya, stb.…), majd az ízletes ebédet követõen sétahajónk kiköt a csodálatos Margitszigeten. Szigeti sétánk után a történelmi belvárosban teszünk egy kis körutat.
Budapest- Parlament  
Városnézõ túránk keretében megismerkedünk Budapest látványosságaival, majd sétát teszünk a város egyik védjegyévé vált Parlamentben, ahol a Szent Koronát és a koronázási jelvényeket is õrzik. Az ebédet követõen utunk tovább vezet a csodálatos Dunakanyarba, Szentendrére, ahol megtekinthetjük muködés közben az ottani gyémántmanufaktúrát.
Puszta- A Magyar Alföld  
Kirándulásunk során megismerhetik a valódi magyar pusztát. A program fénypontjai: lovaskocsikázás, lovasbemutató, látogatás egy régi tanyán borkóstolóval. Tipikus, tájjelleguû ebéd és tüzes borok garantálják az egész napos kikapcsolódást
Pécs  
Egész napos kirándulás a mediterrán atmoszférájú városba. Megérkezésünk után megcsodáljuk a város számos nevezetességét, a török idõk emlékét, a Zsolnay porcelángyár egyedülálló gyûjteményét. Az ebéd után vásárlási lehetõség nyílik a város ismert bolhapiacán.
Balaton körút  
Ismerje meg Ön is közép-Európa legnagyobb tavának rejtett szépségét egész napos kirándulásunk keretében. Utunk során érintjük tavunk minden jelentõs látnivalóját. A csodálatos panoráma, a víz csillogása, az ízletes ebéd és borkóstoló garantálják a tökéletes kikapcsolódást.
Bécs  
A mûvészetek és a fény városa. Egész napos városnézõ kirándulás, mely során megismerkedünk a történelmi belvárossal (Hofburg, Stephansdom, stb.…), majd lehetõség nyílik a Kärtnerstrasse-n a bevásárlásra. További utunk során megcsodáljuk a Habsburgok egykori nyári rezidenciáját, a schönbrunn-i kastélyt.
Zágráb  

Horvátország sokarcú fõvárosa. Egész napos városnézõ kirándulásunk alatt megismerkedünk a város fõbb nevezetességeivel (székesegyház, Szent Márk tér, stb.…). A szabad program után tovább indulunk Varasdra, ahol újabb benyomásokat szerezhetünk a sokszínû országról.

Forma-1  

Egész napos kirándulás a Magyar Nagydíjra. Tudja milyen érzés, amikor több ezer lóerõ elszabadul? A motorok felbõgnek és a világ legjobb autóversenyzoi megküzdenek egymással. Ha mindezt Ön is át kívánja élni, bízza ránk és mi megszervezzük, akár egyénileg, akár busszal szeretne utazni. Jegyelõvétel a Keszthely Tourist irodákban.

FÉLNAPOS KIRÁNDULÁSOK
Cigánylakodalom  
A temperamentumos este során bemutatkozik a híres cigányfolklór. Különleges ételekkel, remek borokkal és egy tipikus cigányesküvõ összes kellékével (zene, tánc) kápráztatjuk el kedves vendégeinket.
Parasztlakodalom  
Õseink tradíciója teljes fényében egy varázslatos esti program során. Valódi magyar parasztlakodalom, ahogy egykoron. Népviseletbe öltözött táncosok, ünnepi vacsora, cigányzene, romantikus hangulat kísérik el vendégeinket a késõ esti órákig
Szigliget  
Nagybetûs vendéglátás, színvonalas mûsorral az Eszterházy grófok egykori borpincéjében. Vendégeinket pálinkával fogadják, majd borkóstoló következik, amihez hozzátartoznak a magyaros hidegtálak, sonkával, kolbásszal, sajttal, szalonnával, hagymával, paprikával és paradicsommal. Az est fénypontja a színvonalas folklórprogram és cigányzene.
Herend-Tihany-Balatonfüred  
Látogatás a világhíres porcelánmanufaktúrában és múzeumban Herenden, vásárlási lehetoséggel egybekötve, majd vendégül látjuk Önöket a manufaktúrához tartozó kávéházban, ezután továbbutazunk Balatonfüredre és megtekintjük a tihanyi félszigetet a bencés apátsággal; félnapos kirándulás.
Keszthely városnézés  
A Balaton fõvárosának megtekintése során lehetõség nyílik a barokk Festetics kastély meglátogatására, majd rövid sétát teszünk a város sétálóutcáján, ezután pedig vendégül látjuk Önöket a Marcipán múzeum épületében lévõ kávézóba, végül pedig a Balaton partján veszünk búcsút a várostól.
Kis Balaton és Zalakaros  
Magyarország legszebb tájvédelmi területe a Kis-Balaton Önt is elkápráztatja egyedülálló madár- és vízivilágával. Ezután lehetõség nyílik hazánk egyetlen bivalyrezervátumának meglátogatására, majd kikapcsolódásként Ön is élvezheti a zalakarosi termálfürdõ lágyan simogató vizét.
Lovagjátékok Sümegen  
Vissza a múltba! Mintha csak egy mesébe csöppentünk volna, középkori vár, lovasok, lovagi bajvívás, profi eloadók; mindehhez pedig korhu ünnepi vacsora. Egy este erejéig megelevenedik a lovagok rég letünt kora.

Vissza az oldal tetejére